Відчула, що мусить кричати: українка, яка малює війну, стала лауреатом премії Гавела
Відчула, що мусить кричати: українка, яка малює війну, стала лауреатом премії Гавела

Відчула, що мусить кричати: українка, яка малює війну, стала лауреатом премії Гавела

Українка стала лауреатом премії Вацлава Гавела з прав людини. В Осло з 13 по 15 червня 2023 року відбудеться 15-й випуск Oslo Freedom Forum. Темою цьогорічного Форуму свободи в Осло (OFF) є: Святкування солідарності.

"Ця тема вшановує єдність, наставництво та спільноту, яку HRF і наша глобальна спільнота – від передових дисидентів до журналістів, митців, філантропів і технологів – протягом останніх 15 років. Це визнає, що тільки разом ми можемо перемогти тиранію", – зазначають організатори форуму.

Захід включатиме програму головної сцени в Oslo Konserthus, включно з театральними бесідами, панельними дискусіями на конкретні теми, що стосуються боротьби з авторитаризмом, і щорічну церемонію вручення премії Гавела. Третій день включатиме інтерактивне програмування та подію у фестивальному стилі в SALT біля фіорду, включаючи цікаві панелі, орієнтовані на дії семінари, інтерактивні виставкові стенди, виступи живої музики та художні виставки.

Марія Лонюк народилася в Києві і зараз вона вільний художник і викладач на власних курсах малювання. Початок повномасштабної війни спонукав її малювати війну. Марія відчувала, що мусить кричати своїми малюнками, і сподівалася, що її хтось почує.

Міжнародна премія Вацлава Гавела за творче інакодумство, названа на честь покійного чеського драматурга, дисидента та колишнього президента, відзначає силу мистецтва та творчості в боротьбі за права людини. Цьогорічні лауреати втілюють дух Вацлава Гавела, використовуючи свій талант і креативність, щоб кинути виклик репресивним системам і надихнути на зміни.

Джерело матеріала
loader
loader