Пентагон назвав пріоритетну тему формату Рамштайн
Пентагон назвав пріоритетну тему формату Рамштайн

Пентагон назвав пріоритетну тему формату Рамштайн

Пет Райдер зазначив, що на найближчому засіданні члени формату розглянуть посилення ППО України.

Чергове засідання контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн присвятять невідкладним запитам України: посиленню її протиповітряної оборони. Про це прес-секретар Пентагону Пет Райдер під час брифінгу

“На цій контактній групі, як і на інших, все почнеться з того, що Україна представить огляд поточної ситуації в галузі безпеки та розповість про свої найнагальніші потреби. …Я чекаю, що наземна протиповітряна оборона зостанеться пріоритетною темою для обговорення, (як і – ред.) боєприпаси для забезпечення… Також обговорюватиметься підготовка F-16”, – пояснив американський посадовець.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що засідання міжнародної контактної групи щодо надання військової допомоги Україні у форматі Рамштайн відбудеться наступного тижня. Він додав, що “зміцнення ППО/ПРО залишається нашим пріоритетом №1”.

Крім того, міністр Військово-повітряних сил США Френк Кендалл заявив, що передача Україні винищувачів F-16 може тривати в кращому випадку кілька місяців.



Теги за темою
Україна США Пентагон
Джерело матеріала
loader
loader