Померла "королева рок-н-ролу" Тіна Тернер
Померла "королева рок-н-ролу" Тіна Тернер

Померла "королева рок-н-ролу" Тіна Тернер

Володарка восьми премій "Греммі" пішла із життя у своєму домі у Швейцарії.

Відома американська співачка Тіна Тернер (справжнє імʼя — Анна Мей Буллок) померла на 84-му році життя. Про це пише Sky News.

Як повідомляється, одна з найвидатніших рок-вокалісток і володарка восьми премій "Греммі" пішла із життя у своєму домі у Швейцарії. Про це розповів виданню представник артистки.

"Тіна Тернер, "Королева рок-н-ролу" мирно померла сьогодні у віці 83 років після тривалої хвороби у своєму будинку в Куснахті поблизу Цюриха, Швейцарія. З нею світ втрачає легенду музики та приклад для наслідування", — зазначається в офіційній заяві.

Тіна Тернер
Фото: Скриншот

Тіна Тернер, яка народилася в США і була громадянкою Швейцарії, стала однією з найулюбленіших рок-співачок, відома низкою хітів, зокрема The Best, Proud Mary, Private Dancer і What's Love Got to Do With It.

Уперше знаменитість здобула популярність разом із колишнім чоловіком Айком Тернером, з яким вони були одружені з 1962 по 1978. Зокрема в репертуарі колишнього подружжя була пісня River Deep Mountain High.

У 2007 році Айк Тернер, один із засновників рок-н-рола, пішов із життя. За офіційною версією, від передозування наркотиками.

Пісня Тіни Тернер "River Deep Mountain High"

Домашнє насильство, якому колишній чоловік піддавав Тіну, було задокументовано в голлівудському біографічному фільмі 1993 року з Анджелою Бассет у головній ролі, який отримав три "Оскари".

З 2013 року Тіна Тернер була одружена з 67-річним німцем Ервіном Бахом. У той же рік вона відмовилась від американського громадянства та отримала швейцарське. У співачки було четверо дітей — Ронні, Раймон, Айк молодший і Майкл. Проте Ронні та Раймон (її біологічні діти) померли раніше за матір.

Раніше Фокус писав про рішення Тіни Тернер закінчити карʼєру навесні 2021 року.

Теги за темою
смерть співачка
Джерело матеріала
loader