Пішов із життя відомий український диригент Валерій Матюхін
Пішов із життя відомий український диригент Валерій Матюхін

Пішов із життя відомий український диригент Валерій Матюхін

На 75 році життя помер відомий український диригент, піаніст, народний артист України, лауреат Шевченківської премії, художній керівник Національного ансамблю солістів "Київська камерата" Валерій Матюхін помер на 75-му році життя. Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики в Telegram.

– Матюхіна знають як першого виконавця багатьох творів сучасних українських композиторів. Пам'ять про нього назавжди вписана до історії національної культури. За його ініціативою було створено Національний ансамбль солістів «Київська камерата», який є одним із найкращих мистецьких колективів, який представляє українське музичне мистецтво як в Україні, так і за її межами. Пам'ять про нього назавжди вписана в історію національної культури, - зазначили у міністерстві, висловивши співчуття рідним друзям та колегам диригента.

Валерій Матюхін – музикант та диригент, музично-громадський діяч, народний артист України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, генеральний директор-художній керівник Національного ансамблю солістів "Київська камерата". Разом із цим колективом Матюхін гастролював країнами Європи та світу та популяризував українську симфонічну музику.

Теги за темою
смерть музика
Джерело матеріала
loader