Кабмін виділив гроші на виплати сім'ям загиблих військових
Кабмін виділив гроші на виплати сім'ям загиблих військових

Кабмін виділив гроші на виплати сім'ям загиблих військових

Кабінет міністрів виділив 1,7 млрд грн на виплати деяким сім'ям загиблих військових, а також тим, хто отримав інвалідність через виконання військових завдань. Так, компенсації передбачені особам з інвалідністю першої та другої групи внаслідок АТО/ООС та членам сім'ї загиблих (померлих) захисників та захисниць України.

Як повідомили у Міністерстві у справах ветеранів, завдяки урядовому рішенню компенсації отримають понад 770 осіб, які перебувають у черзі на виплату та включені до списків станом на 1 березня цього року.

В Україні родини загиблих військових мають право на виплату в розмірі 15 млн грн (її виплачують впродовж 40 місяців). Крім того, діти таких військових мають право на пенсію за втрату годувальника. Таке право також є у батьків та дружин загиблих у випадку, якщо вони непрацездатні. Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів №168. Виплату в розмірі 15 млн грн розділять між дружиною (чоловіком у випадку гибелі військової), дітьми та батьками. Ще близько 13 тис. грн виплатять у якості допомоги на поховання (це п'ять прожиткових мінімумів).

Після звернення за виплатою в першую чергу можна отримати 20% суми (це 3 млн грн). А решту 12 млн будуть виплачувати впродовж 40 місяців. Щодо пенсії, то її розмір становить 70% зарплати загиблого військового. У випадку, якщо в нього є двоє дітей і буде призначено дві пенсії, то розмір кожної становитиме по 50%.

Зазначимо, право на пенсію у зв'язку з втратою годувальника настає незалежно від тривалості служби військового. Розмір пенсії не може бути меншим двох прожиткових мінімумів для непрацездатних. Це 4186 грн.

Як раніше писав OBOZREVATEL, в Україні частині пенсіонерів можуть скоротити розмір виплат. Ідеться про тих людей, які отримують пенсії, працевлаштувалися і не повідомили про це протягом 10 днів у Пенсійний фонд.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader