Світоліна стартувала на "Ролан Гарросі-2023" з переконливої перемоги
Світоліна стартувала на "Ролан Гарросі-2023" з переконливої перемоги

Світоліна стартувала на "Ролан Гарросі-2023" з переконливої перемоги

Українська тенісистка Еліна Світоліна успішно стартувала на Відкритому чемпіонаті Франції з тенісу 2023 року. У 1/64 фіналу Ролан Гаррос українка у двох сетах впевнено обіграла Мартіну Тревізан з Італії за 1 годину та 10 хвилин. Про це повідомляє Великий теніс України.

За матч Еліна жодного разу не віддала своєї подачі. Більше того, Тревізан не змогла дістатися навіть до брейк-поінтів.

Італійка у дебюті намагалася не відставати від Світоліної. І до середини стартової партії опонентки набирали очки на власних подачах. Злам настав у шостому геймі, коли Світоліна з першої спроби реалізувала брейк-пойнт, а потім у затяжному розіграші не дозволила суперниці оформити зворотний. Тревізан відразу вдруге віддала власну подачу і програла сет за 36 хвилин.

Друга партія була для Світоліної ще успішнішою. За якихось 15 хвилин українка вже впевнено вела 3:0, італійка змогла зробити лише два гейми в середині сета. Далі Світоліна на класі дотиснула опонентку і першою з українок вийшла до другого кола змагань. Там її суперницею буде австралійка Сторм Хантер.

Світоліна виступала на Ролан Гаррос із 2011 по 2021 рік. 2022 року вона пропустила розіграш Відкритого чемпіонату Франції з тенісу через вагітність. Для Еліни це перша перемога на турнірах Grand Slam після повернення. Найкращим результатом екс-третьої ракетки світу на Ролан Гаррос є чвертьфінал (2015, 2017, 2020).

Раніше Світоліна здобула перемогу у ґрунтовому турнірі серії WTA 250 у французькому Страсбурзі. У двох сетах Світоліна декласувала представницю Росії Ганну Блінкову (WTA 66) за 1 годину та 30 хвилин. Із самого початку Світоліна повністю контролювала ситуацію.

Теги за темою
Теніс
Джерело матеріала
loader
loader