Скандального депутата-хабарника подали в міжнародний розшук
Скандального депутата-хабарника подали в міжнародний розшук

Скандального депутата-хабарника подали в міжнародний розшук

У зв’язку з неявкою обвинуваченого вдруге у судове засідання та інформацією про його відсутність в Україні прокурор САП подав клопотання до ВАКС щодо міжнародного розшуку обвинуваченого.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала клопотання про міжнародний розшук депутата Київської міськради Владислава Трубіцина, якого обвинувачують в одержанні понад мільйон (1,39 млн) гривень хабаря.

Про це йдеться у повідомленні САП.

"У зв’язку з неявкою обвинуваченого вдруге у судове засідання та інформацією про його відсутність в Україні прокурор САП подав клопотання до ВАКС щодо міжнародного розшуку обвинуваченого. Також обвинувачення буде вимагати звернення всієї застави в розмірі 10 млн 886 тис. грн в дохід держави та обрання обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щойно його затримають. Мета сторони обвинувачення – забезпечити законними заходами продовження розгляду обвинувачення в суді та постановлення справедливого вироку", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 9 лютого 2022-го НАБУ та САП викрили на хабарі чинного депутата Київської міської ради і ще п'ятьох осіб. Згодом стало відомо, що йдеться про депутата Київради від "Слуги народу" Владислава Трубіцина.

10 лютого 2022 року тоді чинному депутату Київської міської ради (голові однієї з постійних комісій Київради) повідомили про підозру.

16 травня 2023 року обвинувачений в порушення обов’язків не з’явився у судове засідання, адвокати не могли повідомити про місце перебування обвинуваченого. У свою чергу слідство встановило, що обвинувачений перетнув кордон України 13 травня цього року. На сьогодні місцеперебування обвинуваченого невідоме.

Додамо, що НАБУ завершило розслідувати справу депутата Трубіцина. Слідство встановило, Трубіцин у змові зі своїм підлеглим, директором КП та заступниками директорів двох КП та наближеної до депутата особи, організували схему одержання неправомірної вигоди за забезпечення перемоги у електронних торгах на право розміщення точок сезонної пересувної торгівлі заздалегідь визначених компаній та забезпечення безперешкодного використання цих точок.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader