У Росії від початку вторгнення до України суттєво зріс попит на труни
У Росії від початку вторгнення до України суттєво зріс попит на труни

У Росії від початку вторгнення до України суттєво зріс попит на труни

Виготовлення труни зросло на 52% (до 6729,69 рублів).

У Росії ціни на ритуальні послуги в останні рік-півтора зросли на 30-50%. Водночас в цій галузі, як пишуть пропагандисти, запрацювало імпортозаміщення.

Такі дані Росстану наводить газета "Российская газета".

Відповідно до статистики, середня вартість кремації від січня 2022 року до квітня 2023 року зросла на понад третину (36%). Це від 21 до 28,7 тисячі рублів. Копання могилиздорожчало на 13% (до 8765 рублів), а виготовлення труни на 52% (до 6729,69 рублів).

Заступник голови Комісії з питань похоронної справи Громадської ради при Мінбуді, віцепрезидент Спілки похоронних організацій та крематоріїв (СПОК) Володимир Родькін зауважив, щоза останні 2-3 роки суттєво подорожчали в пиломатеріали. 

Тим часом гендиректорка "Похоронного будинку №1" Олена Ельсалієвапояснила, що зростання цін на хрести, огорожі, труни спровоковане підвищенням цін на сировину метал та дерево.

"Раніше частину матеріалів та товарів компанія купувала в Україні, в останній рік довелося оперативно шукати інших постачальників за низкою напрямків", - сказала вона.

За даними Генерального штабу ЗСУ, втрати російської армії від 24 лютого 2022 року до 31 травня 2023 року ЗСУ складають 207 910 осіб Російської Федерації. За минулу добу ліквідовано ще 470 військових. 

  • Американці тролять російських дипломатів у Вашингтоні, а ті жаліються на них спецслужбам
  • Наступні 5 місяців війни – останній шанс для України: деталі від Financial Times
  • Берлін підтвердив виділення Україні озброєння на мільярди євро

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Джерело матеріала
loader