Експрезидента Бразилії засудили до в'язниці за корупцію
Експрезидента Бразилії засудили до в'язниці за корупцію

Експрезидента Бразилії засудили до в'язниці за корупцію

Верховний суд Бразилії в середу проголосував за те, щоб засудити колишнього президента країни Фернанду Коллора ді Меллу до 8 років та 10 місяців ув'язнення за звинуваченнями у корупції та відмиванні грошей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters

Бразильська прокуратура раніше звинуватила 73-річного Коллора в отриманні близько 6 мільйонів доларів хабаря від дочірньої компанії державної нафтової компанії Petrobras.

Верховний суд визнав політика винним в цій справі в середині травня, але судді ще мали прийняти рішення щодо вироку, який він може оскаржити.

Коллор став першим демократично обраним президентом Бразиліїу 1989 році після двох десятиліть військової диктатури, але він пішов у відставку вже через три роки, після того, як нижня палата Конгресу оголосила йому імпічмент.

Він продовжував займатися політикою і 26 років пробув на посаді сенатора від північно-східного штату Алагоас, звідки походила його заможна родина. Він свого часу очолював комітет Конгресу з закордонних справ.

Колишній президент втратив своє місце у законодавчому органі на минулорічних виборах. Його адвокати заявили, що Коллор «не вчиняв жодного злочину» та висловили впевненість, що в кінцевому підсумку його виправдають.

Як повідомляв Укрінформ, президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва заявив про своє бажання виступити посередником у мирних переговорах між Україною та москвою.

Теги за темою
Президент Корупція Бразилія
Джерело матеріала
loader
loader