Комісія Київради ухвалила рішення про цілодобовий доступ до укриттів
Комісія Київради ухвалила рішення про цілодобовий доступ до укриттів

Комісія Київради ухвалила рішення про цілодобовий доступ до укриттів

Міська влада посилює контроль за роботою укриттів.

Комісія Київської міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про цілодобовий доступ до укриттів.

Про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко у Telegram.

“Ухвалене рішення про цілодобовий доступ до укриттів - обовʼязкове до виконання всім установам і закладам. Обовʼязкове для контролю всіма відповідальними службами”, - зазначив Кличко.

За cловами мера, “також до контролю за доступом буде долучена громадськість. Всі небайдужі можуть доєднатися і стати інспекторами громадського контролю. Звертатися потрібно до Департаменту муніципальної безпеки”.

“Патрульна поліція, і ми за це вдячні, допоможе перевіряти доступність укриттів під час повітряної тривоги в комендантську годину”, - додав він.

Кличко поінформував, що Київрада, на найближчому позачерговому засіданні, яке відбудеться 8 червня, звернеться до парламенту щодо встановлення відповідальності, в тому числі приватних власників приміщень укриттів, - за недопуск людей та неналежну роботу укриттів.

"Хочу звернутися до жителів столиці. Ворог зараз обстрілює столицю балістичними ракетами. Коли тривога може пролунати за лічені хвилини. Якщо ви розумієте, що так швидко не дійдете до укриття, дотримуйтеся правила двох стін у помешканні", - зауважив Кличко.

За його словами, міська влада посилює контроль за роботою укриттів.

"Також ми продовжуємо дбати про життєзабезпечення столиці. Підтримувати місто в належному стані. І навіть в умовах воєнного стану, робити столицю гарним і комфортним містом”, - наголосив Кличко.

Ракетна атака по Києву

Кияни розповіли, що ці троє людей загинули біля укриття поліклініки, яке виявилося зачиненим. За словами свідків, охоронець медустанови був п’яним, зачинився в укритті і нікого туди не пускав. Поліція вже відкрила за цим фактом провадження за статтею "Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки".

Джерело матеріала
loader
loader