Які країни увійшли до "коаліції винищувачів" для України
Які країни увійшли до "коаліції винищувачів" для України

Які країни увійшли до "коаліції винищувачів" для України

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква. За його словами, на саміті вдалось зробити реальні кроки до прискорення підготовки пілотів і техніків для винищувачів четвертого покоління.

Будуть не лише F-16

Оформилася основа європейської частини Коаліції за участю вже восьми країн: Великої Британії, Нідерландів, Польщі, Данії, Швеції, Бельгії, Португалії і Франції. З президентом Франції навіть ухвалено окрему спільну заяву з цього приводу,
– заявив Жовква.

Він додав, що українських льотчиків готуватимуть до польотів не лише на F-16, а й на інших західних винищувачах.

Крім того, Жовква стверджує, що досягнуті домовленості дозволяють розраховувати на конкретні рішення щодо обсягів і механізму підготовки пілотів, обслуговуючого персоналу, а також створення умов і відповідної інфраструктури для винищувачів.

Ці та інші деталі обговорять вже під час наступного засідання Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн".

Україна і західні винищувачі: коротко

  • Нещодавно стало відомо, що Велика Британія першою навчатиме українських пілотів на західних літаках. Україна готова відправити на навчання 20 військових.
  • У Міністерстві оборони повідомляли, що Україні необхідно для деокупації територій близько 48 сучасних винищувачів.
  • Своєю чергою, начальник авіації Командування Повітряних сил Збройних Сил Сергій Голубцов вважає, що Україні треба розробити комплексний підхід для зберігання F-16, оскільки просто десь заховати їх не вийде.
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader