Працював на "Вагнера" та російську ФСБ: на Харківщині засудили до 15 років зрадника України
Працював на "Вагнера" та російську ФСБ: на Харківщині засудили до 15 років зрадника України

Працював на "Вагнера" та російську ФСБ: на Харківщині засудили до 15 років зрадника України

Чоловік був злочинцем на прізвісько "Чиз" та добровільно почав працювати з окупантами.

В Українідо 15 років в'язниці засудили чоловіка, який підняв над Вовчанськом Харківської області російський прапор.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Як стало відомо, зрадник працював на російську ФСБ та приватну військову компанію “Вагнер”. Затримали його у вересні минулого року у звільненому від окупантів Вовчанську.

Затриманим виявився 45-річний місцевий злочинець на прізвисько “Чиж”.

“Після тимчасового захоплення міста він добровільно пішов на співпрацю з представником фсб та командиром підрозділу “вагнерівців”. Кожен із них ставив зраднику різні завдання. Так, за вказівкою російської спецслужби зловмисник мав очолити Вовчанський район. Для цього “Чиж” організував незаконний збір підписів місцевих жителів за відставку діючого міського голови. “Заходи” були замасковані під видачу “гумдопомоги” з рф”, - розповіли в СБУ.

Надалі зрадник підняв російський прапор на флагштоці у центрі міста. Про що згодом писав в своєму телеграм-каналі та коментував на російських пропагандистських каналах.

“Чиж” брав участь у викраденні представників Вовчанської територіальної громади. Також за вказівкою «вагнерівця» зрадник “вибивав” гроші з місцевих фермерів за “використання землі”. За кожен гектар вимагав до 50 дол. З цієї суми – 20 дол. за право сіяти та обробляти землю, а 30 дол. – за можливість збирати врожай. У разі відмови – погрожував не лише блокуванням господарської діяльності, а й фізичною розправою. Таким чином протягом березня “Чиж” відібрав у фермерів та передав окупантам майже 10 млн грн”, - додали в СБУ.

За матеріалами української спецслужби, суд призначив йому 15 років позбавлення волі.

Джерело матеріала
loader
loader