Підрив ГЕС: є прогнози сповільнення повені
Підрив ГЕС: є прогнози сповільнення повені

Підрив ГЕС: є прогнози сповільнення повені


7-8 червня на Дніпрі нижче Каховської ГЕС відбуватиметься сповільнення підвищення рівнів води з утриманням значного затоплення прируслових територій і частин населених пунктів.

На Дніпрі нижче Каховської ГЕС після її підриву сповільнюватиметься підвищення рівнів води з утриманням значного затоплення прируслових територій та деяких населених пунктів. Про це пресслужба ДСНС.

“7-8 червня на р. Дніпро нижче Каховської ГЕС відбуватиметься сповільнення підвищення рівнів води з утриманням значного затоплення прируслових територій та частин населених пунктів (житлові, господарські та промислові об’єкти): м. Херсон, у Каховському, Херсонському, Бериславському та Скадовському районах Херсонської області (ІІІ рівень небезпеки – червоний)”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється також, що 8 – 9 червня на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) прогнозують пiдвищення рiвнiв води на 0,2 – 1 м над поточними, без негативних наслiдкiв.

Внаслідок підриву Каховської ГЕС, починаючи з другої половини доби 7 червня 2023 року на Каховському водосховищі ймовірне досягнення та подальше утримання рівнів води нижче за мінімальні критичні значення, необхідні для роботи водозаборів у Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях (ІІІ рівень небезпеки – коричневий), – повідомляє пресслужба.

Нагадаємо, 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Руйнування викликало масштабну повінь, а також гуманітарну і екологічну катастрофу. Під загрозою затоплення перебувають до 80 населених пунктів.

Українців попередили про мор риби та ризик інфекцій після підриву Каховської ГЕС.



Теги за темою
прогноз погоди Дніпро
Джерело матеріала
loader
loader