США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на 2,1 млрд доларів
США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на 2,1 млрд доларів

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на 2,1 млрд доларів

Міноборони Сполучених Штатів у п'ятницю, 9 червня, оголосило про новий пакет допомоги Україні. Його сума становитиме близько 2,1 млрд доларів, пакет включатиме системи ППО HAWK, боєприпаси для ЗРК Patriot, безпілотники Puma, а також інше озброєння. Про це повідомляє прес-служба Пентагону.

У відомстві зазначають, що новий пакет допомоги Штати надають у рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI), яка дозволяє США закуповувати зброю у промисловості чи партнерів. Після офіційного звинувачення Вашингтон розпочне укладати відповідні контракти.

– Сполучені Штати продовжуватимуть працювати зі своїми союзниками та партнерами над наданням Україні можливостей для задоволення її насущних потреб на полі бою та довгострокових потреб у допомозі з безпеки, – наголосили у Пентагоні.

Новий пакет допомоги включає:
▪️додаткові боєприпаси для ЗРК Patriot;
▪️системи ППО та ракети HAWK;
▪️105-мм та 203-мм артилерійські снаряди;
▪️безпілотні системи Puma;
▪️боєприпаси ракетної системи з лазерним наведенням.

Загальний обсяг військової допомоги США для України з початку повномасштабного вторгнення, згідно з офіційними даними американського Міноборони, становить понад 39,7 мільярда доларів США. При цьому раніше президент Сполучених Штатів Джо Байден запевнив, що американське фінансування для підтримки України продовжуватиметься й надалі, незважаючи на можливі дискусії у Конгресі.

Теги за темою
США
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader