Іран використовує китайські комплектуючі для виготовлення "Шахедів" на замовлення Росії – WSJ
Іран використовує китайські комплектуючі для виготовлення "Шахедів" на замовлення Росії – WSJ

Іран використовує китайські комплектуючі для виготовлення "Шахедів" на замовлення Росії – WSJ

У квітні цього року в одному із збитих дронів-камікадзе в Україні було виявлено деталь, яка, ймовірно, була зроблена в Китаї в січні 2023 року. Цей факт вказує на те, що Китай підтримує програму безпілотних літальних апаратів в Ірані.

Про це повідомило видання The Wall Street Journal. У ході дослідження іранського безпілотного літального апарату, збитого над Україною навесні цього року, західні дослідники зробили значне відкриття. Вони виявили, що цього року одна з деталей цього безпілотника була виготовлена у Китаї.

З виявлених фактів стає ясно, що Китай продовжує постачати Ірану компоненти для програми безпілотних літальних апаратів, незважаючи на посилення тиску з боку США, спрямоване на припинення глобального ланцюжка поставок. Це вказує на те, що Іран здатний швидко допомогти Росії у її конфлікті з Україною – зробити та доставити зброю до Москви лише за три місяці.

Згідно з заявою слідчих, в іранському безпілотному літальному апараті, збитому українськими військами у квітні, було виявлено перетворювач напруги, імовірно зроблений у Китаї в середині січня. Цей випадок є першим, коли деталь, вироблена в 2023 році, була виявлена дослідниками з Conflict Armament Research, британської групи, що спеціалізується на відстеженні глобальних ланцюжків постачання зброї.

Це відкриття підкреслює оперативність та ефективність процесу створення та постачання безпілотних літальних апаратів з Ірану до Росії. Компонент, виготовлений у Китаї в січні, був доставлений до Ірану, встановлений на безпілотний апарат, а потім відправлений до Росії, де був використаний у квітні проти України. Це свідчить про те, що Іран може швидко мобілізувати свої ресурси і надати підтримку Росії у війні з Україною, використовуючи безпілотні літальні апарати.

Як повідомляв OBOZREVATEL, Іран надає Росії матеріали для будівництва заводу з виробництва безпілотників, таким чином допомагаючи Кремлю налагодити постійне постачання зброї для війни в Україні. Такими є висновки розвідки США, оприлюднені Білим домом у п'ятницю, 9 червня.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader