Курс долара в Україні 12 червня: скільки коштує валюта в банках
Курс долара в Україні 12 червня: скільки коштує валюта в банках

Курс долара в Україні 12 червня: скільки коштує валюта в банках

Сьогодні, 12 червня, курс долара в Україні на готівковому рівні становить 36,90/37,30 грн/$ (купівля/продаж). Порівняно з 11 червня, вартість американської валюти залишається незмінною.

Офіційний курс валюти станом на 12 червня лишається на рівні 36,56 грн/$. Про це свідчать дані порталу "Мінфін"

Курс валют в Україні

Серед фінустанов найбільший курс на продаж встановили Креді Агріколь Банк (37,70 грн/$) і Ощадбанк (37,55 грн/$). При цьому найменший – ПриватБанк (37,22 грн/$).

Найбільшу вартість валюти на купівлю серед українських фінустанов визначив OTP Bank – 36,90 грн/$. Найменшу – Креді Агріколь Банк – 36,50 грн/$.

Вартість долара в банках 12 червня

Яким буде курс долара цього тижня?

На наступному тижні (12-18 червня) ситуація на валютному ринку перебуватиме на "літньому плато", такий прогноз у коментарі OBOZREVATEL озвучив Тарас Лєсовий, начальник департаменту казначейства ГЛОБУС БАНКУ. Готівковий курс долара, попри незначні коливання, які не перевищать 0,3-0,5 грн, перебуватиме в межах 37-38 грн/$.

"Варто зауважити, що різниця між курсами покупки та продажу (спред) також буде цілком адекватною – від 0,15 грн до 0,3 грн. Також варто зауважити, що подальше зміцнення гривні є малоймовірним: різниця між офіційним курсом та готівковим курсом в обмінних пунктах збережеться "на відстані" 2-2,5%", – зазначив фахівець.

Як повідомляв OBOZREVATEL, обмінники та банки вимагають платити комісію під час обміну долара. Водночас якщо на купюрі незначні пошкодження, робити цього не мають права.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader