Життя курсантів обірвалося прямо у гуртожитку: розкрито, що сталося насправді
Життя курсантів обірвалося прямо у гуртожитку: розкрито, що сталося насправді

Життя курсантів обірвалося прямо у гуртожитку: розкрито, що сталося насправді

Трагедія сталася на Харківщині, у приміщенні гуртожитку, де живуть і навчаються курсанти одного з харківських закладів вищої освіти, пише Politeka.net з посиланням на Харківську обласну прокуратуру.

"Двоє курсантів 21 та 22 років загинули від отриманих травм у машині швидкої допомоги дорогою до лікарні. Ще один 20-річний курсант отримав поранення. Життю постраждалого загрози немає", - повідомляв спікер Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Відомо, що страшна подія сталася 31 травня. І от в прокуратурі розповіли подробиці нещастя.

Як виявилося, смерть студентів настала в результаті вибуху артснаряду калібром 152 мм.

«Встановлено, що начальник кафедри приніс до навчального корпусу цей снаряд та залишив його в одному із приміщень, де перебували курсанти. Згодом підозрюваний надав студентам вказівку розібрати вищевказаний бойовий припас строком до 6 червня. Студенти відповіли, що вони тільки вчаться на третьому курсі та не знають, як правильно це робити.

Проте начальник кафедри сказав їм зробити це в обов’язкому порядку, інакше їх не відпустять у звільнення», - розповілив прокуратурі приголомшуючі подробиці.

У прокуратурі підкреслили, що саме начальник цієї кафедри контролює і вживає заходів з питань охорони праці, додержання правил протипожежної безпеки на кафедрі з метою безпечної роботи в навчальних приміщеннях кафедри, повного виключення виробничого травматизму та профзахворювань працівників.

Також він несе відповідальність за дотримання на кафедрі вимог чинного законодавства з питань охорони праці.

«Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави», - підкреслили в прокуратурі.

Останні новини України:

Трагедія у Путіна - помер друг російського диктатора.

Також повідомлялось, що багатоповерхівки посипалися після нового ракетного удару.

Росіяни після підриву Каховської ГЕС готують новий страшний теракт.

Теги за темою
Харків Вибух
Джерело матеріала
loader
loader