"Ще один доказ навмисного знищення українців": у Держдепі США прокоментували удар РФ по Кривому Рогу
"Ще один доказ навмисного знищення українців": у Держдепі США прокоментували удар РФ по Кривому Рогу

"Ще один доказ навмисного знищення українців": у Держдепі США прокоментували удар РФ по Кривому Рогу

У Державному департаменті США відреагували на удар країни-агресора Росії по Кривому Розі на Дніпропетровщині вночі 13 червня. Черговий терористичний акт російських окупантів там назвали ще одним доказом навмисного знищення українців.

Про це заявив речник Держдепу США Метью Міллер, повідомляє Укрінформ. Чиновник наголосив, що РФ систематично та навмисно знищує українців як націю.

"Російський ракетний удар убив українських мирних жителів. Це те, що ми бачили з початку цього конфлікту, коли вони цілили не лише з військових об'єктів або підрозділів на полі бою, а й проводили систематичну умисну кампанію проти мирного населення та української громадянської інфраструктури шляхом нанесення авіаційних та ракетних ударів", – заявив Міллер.

Особливо він акцентував на тому, що цей удар був лише одним прикладом геноциду українського народу з боку Росії.

Зазначимо, російські військові злочинці вночі 13 червня завдали ударів по Кривому Розі, один із яких припав на багатоквартирний будинок. На місцях прильотів спалахнули пожежі, 11 людей загинуло. Станом на 19.30 13 червня відомо про 36 постраждалих, з них 12 у лікарні.

Як повідомляв OBOZREVATEL, серед жертв російських терористів у Кривому Розі – вчитель молодших класів та його дружина, яким було по 22 роки. Ворожа ракета вбила їх, коли молоде подружжя мирно спало у власній квартирі.

Також у мережі з'явилися моторошні кадри наслідків прильоту у Кривому Розі, який припав на житлову п'ятиповерхівку. Мешканці розповіли, як тікали із зруйнованих квартир.

Крім того, під час атаки вночі 19 травня окупанти влучили по приватному промисловому підприємству у Кривому Розі. Там спалахнуло кілька будівель, постраждала 64-річна жінка, яку госпіталізували у тяжкому стані.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader