На Херсонщині зберігається тенденція на спад рівня води
На Херсонщині зберігається тенденція на спад рівня води

На Херсонщині зберігається тенденція на спад рівня води

На Херсонщині зберігається тенденція на спад рівня води, на правобережжі підтопленими залишаються 3600 будинків у 31 населеному пункті, на лівобережжі під водою 17 населених пунктів.

Як передає Укрінформ, про це начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін повідомив у Телеграмі.

«Зберігається тенденція на спад рівня води, станом на ранок середній рівень підтоплення становить 2 м 70 см, що на 27 см менше, ніж вчора ввечері», - йдеться у повідомленні.

На правобережжі підтопленими залишаються 3600 будинків у 31 населеному пункті - минулого дня вода відійшла від 200 осель.

Як повідомив Прокудін, у рятувальній операції задіяні 1660 осіб та понад 213 одиниць техніки. З підтоплених населених пунктів уже вдалося врятувати 2757 людей, серед них 263 дитини, 77 маломобільних осіб. Їх розселили у тимчасових пунктах евакуації або вивезли до інших регіонів.

За словами начальника ОВА, ситуація на окупованому лівобережжі залишається критичною, під водою 17 населених пунктів, і в жодному з них загарбники не поспішають рятувати людей.

«Ми робимо все можливе, аби врятувати наших людей звідти, нині з лівобережжя вдалося вивезти 133 людини», - зазначив начальник ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС.

Станом на 12 червня на Херсонщині у воді залишаються 46 міст, селищ та сіл - 32 на правому березі та 14 на лівобережжі. На звільненій території було затоплено 3801 будинок.

Фото: ДСНС

Джерело матеріала
loader
loader