Остін: в українців залишається чимало бойових потужностей, а РФ показує ті самі втрати тисячу разів
Остін: в українців залишається чимало бойових потужностей, а РФ показує ті самі втрати тисячу разів

Остін: в українців залишається чимало бойових потужностей, а РФ показує ті самі втрати тисячу разів

Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що в рамках масштабного контрнаступу обидві сторони зазнають втрат бойової техніки. Однак для української армії такі втрати не можуть стати перешкодою в просуванні, адже в резервах Сил оборони достатньо потужностей, щоб: а) ремонтувати пошкоджену техніку; б) отримувати безперервну допомогу від союзників.

Про це він повідомив у ході зустрічі міністрів оборони "Рамштайн", яка відбулася у Брюсселі 15 червня. При цьому Росія значно більше обмежена у своїх можливостях, тому не має переваг на полі бою.

"Це – війна. Ми знаємо, що будуть пошкодження техніки з двох сторін на фронті. Що важливо: українці мають можливість відновлювати пошкоджене обладнання, де це можливо, ремонтувати і повертати до бою. Також ми розуміємо, як важливо зі свого боку продовжувати постачання українську армію нашою технікою", – пояснив американський урядовець.

Остін також засумнівався, що російська пропаганда здатна об'єктивно висвітлювати власні успіхи. Очевидно, що окупанти демонструють ту саму розбиту техніку безліч разів з різних ракурсів, щоб видати це за низку нових перемог.

"Я думаю, росіяни показують нам ті самі бойові машини по тисячу разів із десяти різних кутів. Але, чесно кажучи, в українців досі залишається чимало бойових потужностей", - оптимістично підсумував учасник саміту.

Раніше OBOZREVATEL повідомляв, що на засіданні "Рамштайну" міністр оборони Рєзніков отримав зобов'язання від союзників про старт навчань для українських пілотів на західних винищувачах F-16. Тренувальний процес очолять Нідерланди та Данія, після чого до них приєднаються інші країни.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader