Ракетна атака на Київ є посланням Африці, що РФ хоче війни, а не миру – Кулеба
Ракетна атака на Київ є посланням Африці, що РФ хоче війни, а не миру – Кулеба

Ракетна атака на Київ є посланням Африці, що РФ хоче війни, а не миру – Кулеба

Чергова ракетна атака на Київ, яку Росія здійснила у день візиту до української столиці президента ПАР Сиріла Рамафоси, є чітким посланням, що агресор хоче війни, а не миру.

На цьому наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своєму Twitter-акаунті.

Він звернув увагу, що сьогоднішня ракетна атака на Київ є найбільшою за останні тижні.

– Путін “зміцнює довіру”, здійснивши найбільшу ракетну атаку на Київ за останні тижні, саме під час візиту африканських лідерів до нашої столиці, – зазначив Кулеба.

Він назвав цей черговий акт російської агресії “посланням” Кремля для країн Африки, які намагаються просувати свій так званий “мирний план”.

– Російські ракети – це послання Африці: Росія хоче більше війни, а не миру, – наголосив міністр.

Як відомо, 16 червня до України прибув президент ПАР Матамела Сиріл Рамафоса у складі африканської миротворчої місії. Він має зустрітися з президентом Володимиром Зеленським.

Очікується, що лідер Південно-Африканської Республіки представить так званий мирний план. За даними ЗМІ, ця ініціатива може передбачати: виведення російських військ; виведення тактичної ядерної зброї з Білорусі; призупинення дії ордера на арешт Путіна; послаблення санкцій проти РФ тощо.

У день візиту африканських лідерів до Києва війська РФ обстріляли столицю України балістичними та крилатими ракетами. Українські військові знищили шість аеробалістичних ракет Кинджал, шість крилатих ракет Калібр та два розвідувальних безпілотники.

Джерело матеріала
loader
loader