Байден заявив, що не спрощуватиме для Україні вступ до НАТО
Байден заявив, що не спрощуватиме для Україні вступ до НАТО

Байден заявив, що не спрощуватиме для Україні вступ до НАТО

Президент США заявив, що ЗСУ вже відповідають стандартам НАТО, але цього замало.

Президент США Джон Байден заявив, що Україна стане членом НАТО, але він проти того, щоб для неї були спрощені умови вступу.

Про це він заявив журналістам перед відльотом до Філадельфії, інформує CNN.

На питання про те, чи погоджується він з тим, щоб спростити умови Україні для вступу до НАТО, він відповів: "Ні. Тому що вони мають відповідати єдиним стандартам. Тому я не збираюся полегшувати це".

Байден заявив, що українська армія вже відповідає стандартам НАТО, однак він не впевнений, що цим критеріям відповідає українська безпекова система, а також заявив про її можливу корумпованість.

"Я думаю, що вони зробили все, щоб продемонструвати здатність до військової координації, але є ціла проблема: чи безпечна їхня система? Чи не корумпована вона? Чи відповідає вона усім стандартам, яким відповідає кожна країна НАТО? Я думаю, що буде (відповідати). Я думаю, що можна це зробити. Але це не буде автоматично", - додав президент США.

Крім того, ми раніше інформували, що Європейський парламент закликав НАТО приєднати Україну до Північноатлантичного альянсу. Депутати підтримали відповідну резолюцію.

  • Півкроку до НАТО: як Захід саботує надання Україні гарантій безпеки та членство в Альянсі в страху перед Путіним
  • Вступ України до НАТО: які перешкоди на шляху та чому Захід боїться спровокувати РФ
  • Саміт НАТО у Вільнюсі: експерт назвав єдине позитивне рішення для України
Джерело матеріала