ЄС відреагував на наміри росії провести "вибори" на окупованих територіях України
ЄС відреагував на наміри росії провести "вибори" на окупованих територіях України

ЄС відреагував на наміри росії провести "вибори" на окупованих територіях України

КИЇВ. 18 червня. УНН. Європейський Союз засуджує наміри росії провести у вересні "вибори" на тимчасово окупованих територіях України і заявляє, що у рф немає законних підстав для подібних дій. Також у ЄС підкреслили, що всі причетні до цього особи зіткнуться з наслідками. Про це йдеться в заяві прессекретаря Європейської служби зовнішніх справ, поширеній у суботу, передає УНН.

Цитата

«Цього тижня центральна виборча комісія росії ухвалила рішення провести у вересні «вибори» на територіях України, тимчасово окупованих росією, що є ще одним порушенням міжнародного права. Це ще одна марна спроба росії вдавати, що вона узаконює свій незаконний військовий контроль і спробу анексії Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України, Автономної Республіки Крим та міста Севастополя», - ідеться в заяві.

Зазначається, що це серйозно порушує Статут ООН і незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

«У росії немає законних підстав для подібних дій на території України. росія, її політичне керівництво і всі, хто причетний до організації цих так званих виборів, зіткнуться з наслідками своїх незаконних дій», - наголошується в заяві.

Окрім того, Європейський Союз підкреслює, що залишається непохитним у своїй підтримці України.

«росія повинна негайно, повністю і беззастережно вивести всі свої війська і військову техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів», - сказано в заяві.

Доповнення

У росії призначили "вибори" депутатів міських рад і представницьких органів муніципальних утворень у чотирьох окупованих областях України.

Теги за темою
Україна Росія війна Євросоюз вибори окупація
Джерело матеріала
loader
loader