Вбивці львівської студентки Дар'ї Косенок суд присудив довічне ув’язнення
Вбивці львівської студентки Дар'ї Косенок суд присудив довічне ув’язнення

Вбивці львівської студентки Дар'ї Косенок суд присудив довічне ув’язнення

У понеділок, 19 червня, Личаківський районний суд Львова виніс вирок 22-річному Нестору Литвинчуку за вбивство 19-річної львівської студентки Дарьї Косенок. Чоловікові присудили довічне ув'язнення, повідомив KP.UA адвокат батька вбитої дівчини Ігор Акер.

- Обвинувачений у суді визнав, що готувався до вбивства - заздалегідь підготував ніж, з пошукової бази його телефона було видно, що він шукав в інтернеті, як здійснити вбивство, яке за це передбачене покарання, як уникнути відповідальності. Все було попередньо сплановано, і він це підтвердив у суді. Окрім того, спочатку підозрюваний вдавав, що неосудний, проте експертиза встановила, що він був осудний і в момент скоєння злочину, і тепер. Хлопець лише симулював психічні розлади. До того ж згодом у суді він намагався показати, що визнає провину і навіть переказував батькові вбитої дівчини якісь кошти як компенсацію. Про це свідчать поштові відправлення, - сказав Ігор Акер.

Однак адвокат не виключає, що обвинувачений подасть апеляцію. У суді юнак поводився цинічно, читав з папірця, що визнає вину і щиро кається. Але з його вигляду не було видно, що він шкодує за те, що здійснив. Його "щире каяття" захисник розцінює як спробу уникнути найвищої міри покарання.

Вбивство студентки ЛНУ імені Івана Франка, родом з Дніпропетровщини, Дар'ї Косенок сталося у Львові у березні 2021 року. Тоді її колишній хлопець Нестор Литвинчук з Житомирщини запросив в орендовану на добу квартиру Дар'ю, яка хотіла розірвати з ним стосунки. Наступного дня її знайшли мертвою з численними ножовими пораненнями в груди, зокрема, у серце та легені. Нестора Литвинчука поліцейські оперативно затримали у Східниці, куди він встиг втекти і переховувався в одному з хостелів.

Теги за темою
Суд Львів Вбивство
Джерело матеріала
loader
loader