У Молдові визнали неконституційною проросійську партію Шор
У Молдові визнали неконституційною проросійську партію Шор

У Молдові визнали неконституційною проросійську партію Шор

З моменту винесення рішення Конституційним судом країни політсила вважається розформованою.

У Молдові визнали неконституційною проросійську партію Шор. Про це 19 червня повідомило видання .

Зазначається, що таке рішення винесли судді Конституційного суду Молдови на запит уряду країни про перевірку політсили. Вони дійшли висновку, що Шор порушила принципи, прописані в основному законі.

Наголошується, що відповідно до пункту 4 статті 41 Конституції Молдови, “партії та інші суспільно-політичні організації, цілі чи діяльність яких спрямовані проти політичного плюралізму, принципів правової держави, суверенітету, незалежності та територіальної цілісності республіки, є неконституційними”.

Голова КС Микола Рошка заявив, що відтепер партія Шор вважається розформованою і Міністерство юстиції має сформувати комісію з її ліквідації.

Він також додав, що депутати політсили продовжать свій мандат, однак як незалежні народні обранці без права на приєднання до інших фракцій. Аналогічна ситуація з представниками партії в органах місцевого управління всіх рівнів, включаючи Гагаузію.

Нагадаємо, представники проросійської партії Шор неодноразово організовували антиурядові акції у Молдові з метою дестабілізації ситуації в країні.



Теги за темою
Росія Конституція
Джерело матеріала
loader
loader