"Не вистачає банально засобів ППО": Ігнат пояснив, чому "Шахеди" змогли долетіти до Львова
"Не вистачає банально засобів ППО": Ігнат пояснив, чому "Шахеди" змогли долетіти до Львова

"Не вистачає банально засобів ППО": Ігнат пояснив, чому "Шахеди" змогли долетіти до Львова

У ніч проти 20 червня війська РФ атакували Україну десятками іранських дронів-камікадзе. Три з них поцілили у критично важливий об'єкт на Львівщині.

Те, що ворожі ударні дрони спроможні долітати аж до західних областей нашої держави пояснюється просто: Україні не вистачає засобів ППО, аби закрити небо над усією країною. Про це заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі  Радіо Свобода.

"Хто літав Україною літаком, дивився з віконечка, міг побачити, яка в нас прекрасна і велика держава. І покрити усі напрямки тими системами, які сьогодні є, зенітно-ракетними комплексами – великого та середнього радіусу дії – неможливо. Сьогодні ППО розміщене там, де це найбільш потрібно, захищаючи великі міста, інфраструктурні об’єкти, об’єкти атомної енергетики і лінію фронту. Не вистачає банально засобів ППО, і це ще м’яко кажучи, для того, щоб покрити Україну ковпаком, як це зробила держава Ізраїль", – пояснив Ігнат.

Через те, що іранськими дронами Росія атакує Україну вночі, мобільним вогневим групам зі стрілецькою зброєю невеликого радіусу складно збити ворожі "Шахеди". До того ж, росіяни умисно запускають дрони вздовж русел річок, постійно змінюючи маршрути.

Не дуже ефективними у протидії ударним дронам є й застарілі радянські винищувачі, що стоять на озброєнні української армії. Українські льотчики навіть з ними примудряються робити майже неможливе і збивають частину повітряних цілей. Однак західні винищувачі дозволили би збільшити коефіцієнт збиття в рази.

"Винищувачі 70-х років не здатні ефективно знищувати. Льотчики здатні, робимо все можливе, і є коефіцієнт збиття, є якийсь результат. Але цього недостатньо, бо техніка морально застаріла. Не бачить той радар. Неможливо цим озброєнням ефективно їх нищити. Робимо все можливе, але треба F-16", – резюмував Ігнат.

Нагадаємо, у ніч проти 20 червня окупанти атакували Україну дронами-камікадзе. У більшості регіонів було оголошено повітряну тривогу.

Основним напрямком удару стала Київщина: за даними Київської міської військової адміністрації довкола української столиці було знищено близько 20 дронів з 35 запущених ворогом.

Загалом уночісили ППО збили 32 "Шахеди". 

Однак не минулося без руйнувань. Так, на Київщині унаслідок нічної атаки пошкоджено приватні будинки та нежитлові споруди.

А у Львові, куди долетіли іранські "мопеди", близько 5 години ранку були влучання в об’єкт критичної інфраструктури. На щастя, люди не постраждали. Однак на об'єкті спалахнула пожежа, він зазнав руйнувань.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader