Посли Євросоюзу погодили одинадцятий пакет санкцій проти РФ
Посли Євросоюзу погодили одинадцятий пакет санкцій проти РФ

Посли Євросоюзу погодили одинадцятий пакет санкцій проти РФ

Після країн Євросоюзу узгодили черговий, уже одинадцятий, пакет санкцій проти Росії. Про це повідомило Шведське головування у Раді ЄС у Twitter.

– Посли ЄС погодили 11 пакет санкцій проти Росії. Пакет включає заходи, спрямовані на протидію обходу санкцій та окремим лістингам, – зазначили у відомстві.

Узгодження нового санкційного пакету також підтвердила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Вона вітала політичну угоду про новий пакет обмежувальних заходів, запевнивши, що він завдасть чергового удару по армії країни-агресора.

- Це завдасть ще одного удару по військовій машині Путіна посиленням експортних обмежень, націлених на організації, що підтримують Кремль, - написала фон дер Ляєн. – Наш інструмент проти обходу санкцій не дозволить Росії отримати підсанкційні товари.

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну європейські країни запровадили 10 пакетів антиросійських санкцій, якими ЄС заблокував майже весь експорт російської нафти, а також продаж технологій, машин та електротоварів. Також запроваджено персональні санкції, заморожено рахунки сотень фізичних та юридичних осіб. Раніше, 12 травня, посли країн Євросоюзу під час зустрічі у Брюсселі не змогли досягти домовленостей щодо 11 пакету санкцій проти Росії. Посол Польщі при ЄС Анджей Садось зазначив, що багато пов'язаних із санкціями проти РФ питань дуже складні технічно, тому потребують ретельного експертного аналізу.

 

Теги за темою
Євросоюз
Джерело матеріала
loader
loader