Вибух міни нашпигував ноги цвяхами і гайками: у Львові врятували бійця від ампутації
Вибух міни нашпигував ноги цвяхами і гайками: у Львові врятували бійця від ампутації

Вибух міни нашпигував ноги цвяхами і гайками: у Львові врятували бійця від ампутації

Позаду у бійця вже чотири шпиталі і кілька операцій. Лікарям вдалося вберегти ноги від ампутації, але в них ще залишаються рештки міни.

Завдання хірургів Центру Незламні – видалити всі уламки, а мета фахівців з реабілітації – максимально швидко відновити бійця.

Від перших днів повномасштабного вторгнення 25-річний кухар Олександр Довбиш почав штурмувати військкомат, щоб стати на захист своєї країни. Однак, мобілізували його аж на сьомий раз.

Служити пішов торік у травні. Спершу відправили робити те, що вміє найліпше: протягом десяти місяців годував побратимів.

А вже від квітня завдання Сашка змінилися.  Його підрозділ воював на самому передку, під Бахмутом.

– Хлопці постійно йшли вперед, штурмували, по сто метрів. Дуже тяжко вони давалися. А я був і на підкріпленні, і на евакуації, і на зв’язку. Робив усе, що треба, – згадує Олександр.

Поранення отримав два тижні тому, коли повертався на свою позицію з сусіднього окопу. Під ногами раптово спалахнуло. То вибухнула саморобна міна.

Ноги захисника нашпигувало гвіздками і гайками, які були всередині пристрою. Першу допомогу надали побратими. Вчасно і правильно наклали турнікети. Далі на БТРі евакуювали товариша.

– Маю шанс знову повернутися до своїх, – дивлячись на свої посічені, але все ж збережені ноги, говорить воїн.

Олександр Довбиш прагне якомога швидше стати на ноги. І знову – з автоматом у руках – гнати ворога з нашої землі.

Джерело і фото:

Теги за темою
Львів
Джерело матеріала
loader