Попри ракетні атаки: Київ повернувся до рейтингу найкращих для життя міст світу
Попри ракетні атаки: Київ повернувся до рейтингу найкращих для життя міст світу

Попри ракетні атаки: Київ повернувся до рейтингу найкращих для життя міст світу

Київ увійшов до рейтингу найбільш комфортних для життя міст світу Global Liveability Index 2023. Столиця України посіла 165-е місце зі 173.

Рейтинг оприлюднили на сайті Economist Intelligence Unit (EIU).

Минулого року Київ виключили зі списку через повномасштабне вторгнення російських військ.

Порівняно з 2021 роком, українська столиця втратила 5,9 пунктів через збитки, які війна завдала її стабільності, інфраструктурі та загальному комфорту життя.

Наразі Київ перебуває у десятці міст з найнижчим індексом придатності для життя, поряд з Дуала (Камерун), Хараре (Зімбабве), Дака (Бангладеш) та Порт Морсбі (Папуа Нова Гвінея). Замикає рейтинг сирійський Дамаск.

рейтинг міст

Вже другий рік поспіль звання найкомфортнішого для життя міста світу завоював Відень.

Столиця Австрії зберегла лідерську позицію завдяки поєднанню стабільності, розвиненій інфраструктурі, якісній освіті та охороні здоров’я, а також великій кількості культурних заходів та розваг.

Київ повернувся до рейтингу найкращих для життя міст світу

Міста азійсько-тихоокеанського регіону продемонстрували найбільший прогрес у рейтингу, чому сприяв перехід до нормального життя після пандемії.

Веллінгтон (Нова Зеландія) піднявся на 35 позицій і посів 23 місце, Окленд (Нова Зеландія) – на 25 позицій, а Ханой (В’єтнам) – на 20 позицій.

Переважно європейські міста увійшли до десятки тих, хто найбільше втратив позиції у рейтингу.

Единбург (Велика Британія), який уперше потрапив до списку у 2022 році й зайняв 35-е місце, опустився на 58-е місце. Стокгольм опустився на 22 позиції.

Лос-Анджелес та Сан-Дієго опустилися на 17 позицій. У цих американських містах не спостерігалося особливо різкого зниження індексу, але їм не вдалося досягти того ж зростання, якого досягли багато інших міст минулого року.

рейтинг міст

Теги за темою
Київ Рейтинг
Джерело матеріала
loader
loader