У родини одеського воєнкома майно в Іспанії на мільйони: як він це коментує – розслідування
У родини одеського воєнкома майно в Іспанії на мільйони: як він це коментує – розслідування

У родини одеського воєнкома майно в Іспанії на мільйони: як він це коментує – розслідування

Про це свідчать витяги з іспанського реєстру, які дослідили журналісти.

Через 2 місяці після розголосу інформації, що у родини Борисова з'явилась вілла в Іспанії за понад 3 мільйони євро, у його дружини – офісне приміщення на головній вулиці Марбельї, а також кілька дорогих автівок, журналісти повторно взяли витяги з іспанського реєстру і на маєток, і на офісне приміщення. Витяги свідчать, що офіс і вілла досі записані на родину Борисова.

Також журналісти УП помітили в Іспанії біля маєтка одеського воєнкома електричний Mercedes В класу 2022 року. Вартість такої автівки стартує від 100 тисяч доларів. Зареєстроване авто, як і вілла на матір Борисова.


Електричний Mercedes В класу (Ілюстративне фото) / Фото Mercedes-Benz

За кілька кілометрів від котеджного містечка Сіера Бланка розташовується центральний проспект Марбельї з найдорожчими ресторанами, магазинами та 5-зірковими готелями. Саме там розташовується офісне приміщення, яке родина військового комісара придбала на початку 2023 року.

Крім того, в одеського воєнкома вже у цьому році з'явився ще один новий позашляховик Toyota Land Cruiser 2023-ого року. Зареєстроване авто на тещу Борисова.

Що про це каже сам Борисов

Борисов, який працює воєнкомом з 1996 року, у телефонній розмові з журналістами спочатку запевняв, що його родина нічим в Іспанії не володіє, а після слів про витяги із місцевого реєстру заявив, що його дружина займається там роздрібною торгівлею і він не "влазить" у ці справи.

Також він заявив, що не в курсі, чи придбали його рідні нерухомість на іспанському узбережжі. За його словами, дружина мала розповісти йому про це згодом, а зараз займається документацією. Щодо автівки тещі, Борисов заявив, що вона продала стару автівку і купила собі Land Cruiser.

Крім того, за кермом одного з автомобілів родини Борисова в Іспанії журналісти помітили рідного брата водія одеського військового комісара.


Родинні зв'язки / Фото "Української правди"

Водій Борисова в Одесі, співробітник Одеського Обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Михайло Ніколаєв. Журналістам він заявив, що не знає, чи працює його брат Ігор на родину Борисова в Іспанії, також він заявив, що і сам не є водієм Борисова.

Ніколаєв-старший також намагався запевнити, що не знає, що його брат робить в Іспанії, але він може покинути територію країни, бо є "інвалідом".

Що цьому передувало

  • У квітні 2023 цього року екснардеп Ігор Мосійчук повідомив, що родина Борисова в кінці 2022 року придбала на іспанському узбережжі маєток вартістю понад 3 мільйонів євро. Маєток зареєстровано на матір Борисова.
  • Дружина воєнкома, за словами екснардепа, стала власницею офісного приміщення на головній вулиці Марбельї. Також у власності родини з'явився Mercedes Gelendvagen.
  • Загальна вартість усього цього майна придбаного під час повномасштабної війни близько чотирьох з половиною мільйонів доларів.

Раніше ДБР порушило провадження за фактом зловживання службовим становищем начальником Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки під час мобілізаційних заходів. Швидше за все, у повідомленні ДБР мовиться про керівника Одеської обласної ТЦК та СП Євгена Борисова.

Повідомляється, що за винагороду посадовець давав вказівку підлеглим не призивати тих чи інших осіб.

Теги за темою
Скандал розслідування Іспанія Журналісти
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader