Це вже прорив. Стефанішина про виконання Україною умов щодо вступу в ЄС
Це вже прорив. Стефанішина про виконання Україною умов щодо вступу в ЄС

Це вже прорив. Стефанішина про виконання Україною умов щодо вступу в ЄС

Рік тому, 23 червня 2022 року Україна отримала статус кандидата  на членство в Європейському Союзі. Єврокомісія у своєму проміжному звіті зазначила, що Україна в повному обсязі виконала дві із семи вимог необхідних для початку цих переговорів. Для нашої держави це цифри доволі скромні, втім для європейської сторони це вже прорив. 

Таку заяву в ефірі національного телемарафону зробила віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина. 

– Важливо, що ця проміжна оцінка чітко зафіксувала кроки які ще залишилися, для того, щоб в жовтні завершити реалізацію семи рекомендацій і власне перейти до ухвалення рішень для подальших перемовин, – сказала вона. 

Стефанішина зазначила, що решта п’ять блоків рекомендацій не знаходяться на початковій стадії. 

– Величезна робота велася протягом року, деякі рішення вже готові, деякі з них тільки технічно треба ухвалити. Це, наприклад законодавство щодо відмивання доходів, яке вже зареєстровано в парламенті, ухвалення законодавства і початок конкурсу для відбору суддів Конституційного суду – тут вже є позитивний висновок Венеційської комісії, – наголосила віцепрем’єр-міністерка.

Теги за темою
Україна Євросоюз
Джерело матеріала
loader