США поставлять Україні високоточні бомби GLSDB не раніше осені – представник Пентагону
США поставлять Україні високоточні бомби GLSDB не раніше осені – представник Пентагону

США поставлять Україні високоточні бомби GLSDB не раніше осені – представник Пентагону

Американські високоточні бомби для наземного запуску (GLSDB) надійдуть у розпорядження ЗСУ не раніше осені. Про це сказала на слуханнях у Конгресі заступник глави Пентагону з міжнародних питань Лаура К. Купер.

Пояснюємо складні речі простими словами – підписуйся на наш YouTube

Заступник голови Пентагону відповідала на запитання про те, чи можуть США надати Україні далекобійні боєприпаси ATACAMS "прямо зараз" замість того, щоб змушувати ЗСУ чекати на постачання гостро необхідних для наступу систем.

У відповідь Купер заявила, що Пентагон постійно прагне задовольнити будь-які потреби України у озброєнні та використовує для цього "будь-яку можливість".

При цьому, сказала вона, GLSDB, тобто високоточні бомби для наземного запуску, справді не вдасться передати Україні раніше за осінь, хоча "колеги з постачання" працюють над тим, щоб це сталося якнайшвидше.

ДОВІДКА. GLSDB поєднує в собі крилату авіабомбу малого діаметра GBU-39 з розгінним блоком від реактивного снаряда M26, яку можна запускати з HIMARS/MLRS. Наведення на ціль – по GPS та інерційне. Після запуску бомба відокремлюється від ракети у польоті, випускає міні-крила і, плануючи, летить до мети.

  • 30 травня президент США Джо Байден заявив, що питання можливої передачі Україні ракет ATACMS "все ще у грі".
  • 9 червня представники Демократичної та Республіканської партій США зареєстрували резолюцію, яка закликає до негайної передачі далекобійних ракет ATACMS Україні.

Група республіканців та демократів США вимагають ATACMS для ЗСУ: до Конгресу внесли резолюцію

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader