У ЗСУ підтвердили звільнення позицій у Донецькій області, утримуваних росіянами з 2014 року
У ЗСУ підтвердили звільнення позицій у Донецькій області, утримуваних росіянами з 2014 року

У ЗСУ підтвердили звільнення позицій у Донецькій області, утримуваних росіянами з 2014 року

У ЗСУ підтвердили звільнення позицій у Донецькій області, утримуваних росіянами з 2014 року (карта)

Деокуповані території розташовані неподалік міста Донецьк.

На тлі українського контрнаступу захисники звільнили від російських окупантів деякі ділянки, що були захоплені ворогом з 2014 року та входили до території так званої ДНР, біля міста Красногорівка Донецької області, офіційно підтвердив речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень у ефірі телемарафону.

"Так, під Красногорівкою наші штурмові пірозділи внаслідок добре спланованого контрвипаду заволоділи кількома позиціями, які утримувалися з 2014 року. Це вже так звана територія “ДНР”, під самісіньким Донецьком. Нині можемо говорити і про це … Були й імітації дій, була й підтримка артилерії, була й важкої техніки. Здійснили розмінування певних ділянок", – сказав він.

Шершень уточнив, що наші бійці відкинули звідти військових РФ ще близько тижня тому, але новину відклали з тактичних міркувань. Просування України там виявилося "доволі неочікуваним" для агресора. Протягом останнього тижня ворожа армія намагається повернути втрачені позиції, тому щоденно проводить штурми й не припиняє важкі обстріли.

"Для нас це має більш таке символічне значення, принциповий момент, і деяке покращення нашого тактичного положення. Це яскравий приклад локального успіху, який набув саме символічного значення", — додав представник ЗСУ.

Раніше українські воїни зупинили просування ворога на куп'янському та лиманському напрямках. На таврійському напрямку в попередні дні захисники пройшли вперед на відстань до 1 км. Там наші військові вирівнюють лінію бойових дій, вони продовжують наступи на мелітопольському та бердянському напрямках. 

Джерело матеріала
loader
loader