За добу під Бахмутом знищено 186 окупантів і два "Гради": у ЗСУ заявили про просування
За добу під Бахмутом знищено 186 окупантів і два "Гради": у ЗСУ заявили про просування

За добу під Бахмутом знищено 186 окупантів і два "Гради": у ЗСУ заявили про просування

Сили оборони України на Бахмутському напрямку тримають ініціативу, продовжують штурмові дії та відтісняють ворога. За минулу бдобу вони просунулися на відстань від 600 до 1000 метрів та знищили 186 окупантів.

Ще 224 вояки противника дістали поранення, а 8 – потрапили у полон до українських бійців. Про це в ефірі телемарафону розповів речник Східного управління військ ЗСУ Сергій Череватий.

За його словами, українським захисникам вдалося просунутися на південному і північному флангах навколо Бахмута, а також утилізувати більш ніж два десятки ворожої техніки.

"Знищено танк, БМП, дві САУ, дві РСЗВ "Град", три протитанкові комплекси, гармати "Мста-Б", ЗРК "Стріла-10", 6 польових складів з боєприпасами, три дрони-камікадзе "Ланцет" та один безпілотник "Орлан-10"", – уточнив Череватий.

Водночас він зазначив, що ворог продовжує підтягувати сили до Бахмута, насамперед повітряно-десантні підрозділи, намагаючись утримати місто.

"Це місто вже, безперечно, символ російської ганьби та символ української військової слави. Вони 10 місяців не могли захопити його, і так до кінця і не захопили. Ростов і Воронеж за добу взяли, а районний центр Бахмут не змогли взяти", – сказав військовий, наголосивши, що втрата Бахмута була б остаточним апогеєм ганьби росіян.

Однак усі їхні плани відомі українським військовим, і враховуються у плануванні подальший дій, тому окупантам нічого не допоможе.

"Завдяки героїзму, професіоналізму та мотивації наших воїнів крок за кроком ми й надалі звільнятимемо нашу землю", – переконаний Череватий.

Новина доповнюється...

Джерело матеріала
loader