Бояться можливої війни: в Грузії пояснили, чому не вводять санкції проти Росії
Бояться можливої війни: в Грузії пояснили, чому не вводять санкції проти Росії

Бояться можливої війни: в Грузії пояснили, чому не вводять санкції проти Росії

Голова парламенту Грузії Шалві Папуашвілі заявив, що Грузія не вводить санкції проти Росії через можливий ризик військового протистояння. За його словами, ті, хто закликають Грузію ввести двосторонні санкції, фактично закликають країну до ескалації конфлікту з Росією.

Про це повідомляє Грузия Online. Водночас Папуашвілі заявив, що немає жодних підтверджень фактів обходу міжнародних санкцій проти Росії за використанням Грузії, навіть на рівні підозр.

"Грузія сама не запроваджує двосторонні санкції проти Росії. У зв'язку з цим ми часто розмовляли з нашими партнерами та знайшли з їхнього боку абсолютне розуміння. Той, хто закликає Грузію запровадити двосторонні санкції проти Росії, закликає Грузію вдатися до ризику ескалації проти Росії, тобто вдатися до ризику можливої війни з Росією",, — заявив Шалва Папуашвілі.

Крім цього, Папуашвілі підкреслив, що Грузія зберігає свою політику незмінною з першого дня повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Головна мета полягає в уникненні використання країни як обхідного маршруту для міжнародних санкцій.

"Щодо Грузії не існує знаків питання. Щодо санкцій, то ми з першого дня війни в Україні говорили, якою є наша політика, і ми сумлінно проводимо цю політику. Наша політика полягає в тому, щоб Грузія не використовувалася для обходу міжнародних санкцій, і жодного факту не було підтверджено навіть на рівні підозр", – заявив голова грузинського парламенту.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі відзначився черговою скандальною заявою. Він виправдав війну Росії проти України прагненням нашої країни приєдантися до НАТО.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше уряд Грузії не дозволив президентці Саломе Зурабішвілі виступити в Європарламенті. В уряді звинувачення з боку адміністрації президентки назвали необґрунтованими і неправдивими.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader