Лукашенко привів армію у повну бойову активність: що відбувається
Лукашенко привів армію у повну бойову активність: що відбувається

Лукашенко привів армію у повну бойову активність: що відбувається

Лукашенко побідкався, що йому "було боляче спостерігати за подіями, які відбувалися на півдні Росії".

На тлі військового заколоту у РФ самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко віддав наказ привести армію у повну бойову готовність. 

Про це білоруський диктатор сказав під час виступу у вівторок, 27 червня. 

Лукашенку знову мерещиться загроза з боку Заходу. Він запевняє, що Білорусь має усі технічні можливості, щоб протистояти країнам-членам НАТО. 

"Не приховую, було боляче спостерігати за подіями, які відбувалися на півдні Росії. Не тільки мені. Багато наших громадян сприйняли їх близько до серця. Тому що Батьківщина одна. Нашому поколінню випало випробування на міцність. Ми повинні бути сильнішими за загрози, що нависають над нашою землею. І погрози знову походять із Заходу. Мною було віддано всі розпорядження щодо приведення армії на повну бойову готовність", - сказав він.

Що відбувається у Білорусі 

Нагадаємо, речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко розповів, що у Білорусі перебувають до декілька тисяч російських військових і вони переважно залучені до процесу підготовки на полігонах. У ДПСУ запевнили, що ситуація на білоруському напрямку залишається повністю контрольованою

Тим часом у Білорусі стартували так звані "мобілізаційне вчення".Вони триватимуть 10 днів - до 30 червня. У Міноборони країни-союзниці Росії зазначили, що під час цих навчань вдасться оцінити ступінь готовності місцевих виконавчих органів, військових комісаріатів, держорганів та організацій "виконувати завдання щодо призначення".

  • ЗСУ відвоювали під Донецьком окуповану від 2014 року територію: британська розвідка
  • Генерал Маломуж спрогнозував, чи можливий наступ "вагнерівців" на Київ
  • Під час повстання Пригожина західні союзники просили Україну не бити по Росії - CNN

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Джерело матеріала
loader
loader