Найпотужніші резерви ще не задіяно на фронті, є успіхи, які не розголошують — Резніков
Найпотужніші резерви ще не задіяно на фронті, є успіхи, які не розголошують — Резніков

Найпотужніші резерви ще не задіяно на фронті, є успіхи, які не розголошують — Резніков

Під час українського контрнаступу повідомляється не про всі успіхи ЗСУ, аби не нашкодити українським захисникам.

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що основні військові резерви України, зокрема бригади, які нещодавно пройшли навчання на Заході й оснащені сучасними танками і бронемашинами НАТО, ще не були задіяні в контрнаступі.

Про це він сказав в інтерв'ю "Financial Times".

За словами Резнікова, нещодавні звільнення кількох населених пунктів України – це лише "превью" до значно більшого наступу українських сил. 

"Коли це станеться, ви всі це побачите... Всі побачать все", – анонсував міністр оборони.

Резніков додав, що українські війська досягли "певних успіхів", які Генеральний штаб не розголошує, щоб не наражати на небезпеку українських захисників.

"Іноді росіяни не доповідають своєму керівництву про те, що вони втратили певну ділянку або територію. Вони бояться доповідати далі своєму керівництву", - пояснив міністр.

Водночас, Резніков попередив, що запланований контрнаступ буде відрізнятися від минулорічного приголомшливого розгрому російських військ у Києві, а також у Харківській області та Херсоні. 

"Не можна очікувати дива в кожній операції", – зауважив міністр оборони.

Резніков наголосив, що українська армія продовжує завдавати великих втрат російським окупантам і додав, що їхня "деградація" є інструментом, а звільнення українських земель – метою.

Згодом керівниця Об’єднаного пресцентру сил оборони півдня Наталія Гуменюк анонсувала результати Збройних сил на фронті, "які всіх порадують".

Джерело матеріала
loader
loader