В одному з районів Києва зникло світло: у чому причина
В одному з районів Києва зникло світло: у чому причина

В одному з районів Києва зникло світло: у чому причина

За попередніми оцінками, без світла залишилися понад 100 будинків та 35 установ. Фахівці вже працюють, аби швидше повернути світло.

У Голосіївському районі зникло світло

Близько о 17:10 аварійно відключилось обладнання ДТЕК "Київські електромережі". Без електропостачання тимчасово залишилося 46 багатоповерхівок, 70 приватних будинків та 35 установ, що живить частину жителів Голосіївського району столиці.

Наразі фахівці заживлюють клієнтів за резервними джерелами живлення. Робимо все необхідне, щоб якомога швидше повернути світло,
– проінформували у ДТЕК.

Екстрені відключення світла – чи будуть улітку

Можливість екстренних відключень є, проте – дуже низька. Як заявив 24 Каналу в коментарі директор енергетичних програм у Центрі Разумкова Володимир Омельченко, влітку необхідність відключень може виникнути в енергодефіцитних регіонах. Однак якщо до цього й дійде, вони будуть нетривалими й застосовуватимуться, найімовірніше, в пікові години.

Водночас системним явищем цього літа відключення не стануть. Такої ж думки дотримується й аналітик Юрій Щедрін. За його словами, на сьогодні та в найближчій перспективі потужності в українській мережі вистачає.

Аварійні відключення в Україні: останні новини

  • У Києві 20 червня зникло електропостачання відразу у декількох районах столиці. Скарги зафіксували у Солом'янському та Святошинському районах. У ДТЕК повідомили, що у деяких районах зафіксовано аварійне відключення у мережі. Аварійно знеструмлювались чотири високовольтні підстанції ДТЕК. Без світла були мешканці Подолу та Оболоні та частково Троєщини.
  • До слова, 21 червня у Києвібез електропостачання залишилося близько 100 тисяч жителів. У ДТЕК пояснили, що світло зникло через аварію в енергосистемі.
  • В Одесі 17 червня було відключення через аварію на високовольтних підстанціях. Скарги почали надходити близько о 15 годині, проте за 30 хвилин енергетики усе полагодили.
Джерело матеріала
loader
loader