Українцям підказали, як уберегтися від шахраїв під час перевірки лічильників на тепло та воду
Українцям підказали, як уберегтися від шахраїв під час перевірки лічильників на тепло та воду

Українцям підказали, як уберегтися від шахраїв під час перевірки лічильників на тепло та воду

КП "Київтеплоенерго" нагадало, що в Україні продовжується контрольне зняття показань квартирних лічильників, у тому числі приладів обліку споживання опалення та гарячої води.

Про це повідомляє "Хвиля", посилаючись на публікацію компанії у Телеграм.

У Київтеплоенерго зазначили, що проводять перевірку лічильників щороку після завершення опалювального сезону. Такі вимоги прописано у Законі України "Про комерційний облік теплової енергії".

Верифікація даних необхідна для перевірки обсягу тепла та гарячої води, спожитих конкретною квартирою та будинком у опалювальний період.

Також там зазначають, що наразі у Києві близько 13% житлових будинків мають будинкові системи теплопостачання з індивідуальними (квартирними) приладами обліку опалення. Загалом це близько 125 тис. квартир у всіх районах міста.

Встановлений у квартирі лічильник фіксує обсяг споживання тепла, що його власник квартири щомісяця передає КП Київтеплоенерго для проведення нарахувань.

А ось контрольне зняття показань роблять контролери Київтеплоенерго. При цьому киянам нагадали, що всі контролери мають службове посвідчення, де вказано номер посвідчення, прізвище та ім'я, посаду, табельний номер працівника, а також назву структурного підрозділу. Крім того, на документі обов'язково є друк підприємства.

Киянам повідомили, що якщо у них є сумніви щодо повноважень осіб, які надаються контролерами, то вони можуть перевірити інформацію у Центральній диспетчерській службі з ЖКГ за номером телефону:

  • 1557 (зі стаціонарного)
  • 044-500-15-57 (з мобільного).

Раніше українців попередили, що у них можуть з'явитись комунальні борги, якщо вони не допустять контролерів до перевірки лічильників.

Джерело матеріала
loader
loader