У Києві заборонили продаж м’яса, риби та продуктів, що швидко псуються: відомо подробиці
У Києві заборонили продаж м’яса, риби та продуктів, що швидко псуються: відомо подробиці

У Києві заборонили продаж м’яса, риби та продуктів, що швидко псуються: відомо подробиці

У Києві на ярмарках тимчасово заборонили продаж м’яса, риби, молочних та інші продукти, що швидко псуються. Це, зокрема, пов’язано із підривом російськими окупантами Каховської ГЕС

Про це OBOZREVATEL повідомив очільник Головного управління Держпродспоживслужби в столиці Олег Рубан. Подальше рішення щодо реалізації цих товарів прийматимуть вкінці місяця.

"Це пов’язано із Каховським водосховищем (підрив окупантами дамби ГЕС. – Ред.). Нажаль рибу, яку виловили (у Херсонському, Одеському та Миколаївському регіонах. – Ред.) і на неї немає документів, реалізують у місті Києві. Тому заборонено тотально продаж риби, м’яса та інших продуктів, які швидко псуються", – розповів Рубан.

За його словами строк дії заборони поки триватиме один місяці – до 31 липня включно.

Нагадаємо, що в ніч проти 6 червня окупанти підірвали дамбу Каховської ГЕС. Після цього терористичного акту на півдні України сталася масштабна екологічна катастрофа. Зокрема, на Херсонщині фіксується масовий мор риби.

У "Енергоатомі" заявили, що підрив російськими окупантами Каховської ГЕС ставить під загрозу безпечну експлуатацію Запорізької АЕС. Рівень води у Каховському водосховищі, яке використовується для охолодження реакторів станції, стрімко знижується.

Як повідомляв OBOZREVATEL, підрив дамби Каховської ГЕС і спуск води з Каховського водосховища жодним чином не позначиться на водопостачанні Києва. Як зазначив мер столиці Віталій Кличко, ситуація під контролем і залишається стабільною.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader