Пригожину повернули мільярди рублів, конфіскованих під час червневих обшуків
Пригожину повернули мільярди рублів, конфіскованих під час червневих обшуків

Пригожину повернули мільярди рублів, конфіскованих під час червневих обшуків

Прігожину повернули мільярди рублів, конфіскованих під час червневих обшуків

Крім мільярдів рублів ватажку ПВК повернули тисячі доларів та золото.

Мільярди рублів готівки, знайдені під час обшуку у засновника ПВК «Вагнер» Євгена Прігожина, повернули йому назад, пише російське видання «Фонтанка.ру». Під час обшуку, 24 червня, у ватажка «вагнерівців» знайшли 10 млрд російських рублів, сотні тисяч доларів та 5 злитків золота.

За даними ЗМІ, ще вранці 2 липня слідство не збиралося передавати Прігожину гроші. Відповідне рішення було ухвалено вже надвечір того ж дня. Того вечора, як пише видання, Пригожину повернули всю суму та цінності, проте сам «кухар Путіна» на процедурі передачі не був присутнім. За попередніми даними, він у цей час перебував у Москві. Вказано, що за грошима водій Прігожина із довіреністю.

Нагадаємо, «Беларускі Гаюн» повідомив, що літак глави ПВК «Вагнера» Євгєнія Прігожина приземлився у Білорусі 27 червня. А вже наступного дня «кухаря Путіна» нібито бачили у Росії. Де саме він знаходиться зараз - невідомо. Втім експерти вважають, що усі його найманці не доїдуть у РБ, як цього вимагають умови договору з Аляксандром Лукашенка. На думку ексочільника СЗР Миколи Маломужа, дехто з них таки підпише контракт з Міноборони РФ, дехто - піде у відставку, а хтось взагалі повернеться в Африку. 

У момент кульмінації заколоту «вагнерівців» головний заколотник Євген Пригожин раптом зійшов зі сцени. Чому? Зібраних сил було замало, щоб взяти Москву? Чи зрадили спільники? А що, якщо заколот «Вагнера» — це активні заходи в рамках якоїсь спецоперації? Про те, хто є головним бенефіціаром заколоту та його нейтралізації, розмірковує Володимир Горбач у статті «Заколот «Вагнера»: три цілі збройного виступу Пригожина».

Джерело матеріала
loader
loader