У Києво-Печерській лаврі знову протистояння — прийшли опечатувати ще пʼять корпусів
У Києво-Печерській лаврі знову протистояння — прийшли опечатувати ще пʼять корпусів

У Києво-Печерській лаврі знову протистояння — прийшли опечатувати ще пʼять корпусів

У Києво-Печерській лаврі поновилися протистояння через намір національного заповідника “Києво-Печерська лавра” опечатати ще п'ять корпусів. На місці працює поліція. 

Українська православна церква (Московського патріархату) повідомила, що комісія заповідника прийшла для перевірки 69 корпусу. Телеграм-канал МИРЯНИ, близький до УПЦ, повідомив, що біля корпусу пройшло молитовне стояння вірян. Вони заявили, що на передачу корпусів заповідника нібито потрібно рішення суду. Вони не пустили комісію до 69 корпусу, тому останні пішли до 45-го.

В.о. генерального директора національного заповідника “Києво-Печерська лавра” Максим Остапенко  повідомив у коментарі ЗМІ, що цього тижня комісія планувала опечатати пʼять корпусів.

- На сьогодні вже пʼять корпусів заповідником повністю повернуті. І ми планували цього тижня ще п'ять корпусів оглянути й повністю опечатати… Я впевнений, що ми зараз знайдемо механізм, — сказав він.

3 липня національний заповідник «Києво-Печерська лавра» повідомив, що 4 липня комісія перевірить та опечатає пʼять корпусів Нижньої лаври. У заповіднику запевнили, що не перешкоджають релігійної діяльності монастиря. 

- Доступ до частини приміщень, які не задіяні в релігійній діяльності Монастиря (торговельні/виробничі/готельні) – є порушенням цільового використання культових будівель і має бути першочергово обмежений, — йдеться у заяві.

У заповіднику нагадали, що 29 березня розірвали договір про безоплатне користування майном зі Свято-Успенською Києво-Печерською Лаврою (Чоловічий монастир). 30 березня віряни УПЦ (МП) почали блокувати роботу комісії з передачі майна державі у Києво-Печерській лаврі.

Теги за темою
УПЦ МП
Джерело матеріала
loader
loader