Депутата Одеської облради та його дружину викрили на привласненні бюджетних коштів
Депутата Одеської облради та його дружину викрили на привласненні бюджетних коштів

Депутата Одеської облради та його дружину викрили на привласненні бюджетних коштів

Депутата Одеської облради та його дружину викрили на привласненні бюджетних коштів

Це були кошти з підрядів на будівництво дитячого садка та встановлення вуличного освітлення в 11 населених пунктах Одеської області.

Служба безпеки України викрила нові злочини депутата Одеської облради та його дружини. Раніше їх вже було викривали на рейдерському захопленні землі в регіоні. Про це повідомляє СБУ.

Наразі правоохоронці встановили факти привласнення ними бюджетних коштів, виділених на ремонт і будівництво об’єктів комунальної та соціальної інфраструктури протягом 2017-2021 років. Це були підряди на будівництво дитячого садка та встановлення вуличного освітлення в 11 населених пунктах Одеської області. За весь період подружжя завдало збитків державі на понад 24 млн грн.

Як виявили правоохоронці, фігуранти діяли у складі організованої злочинної групи, залучивши до неї директора підконтрольної будівельної компанії та голів селищних рад. Депутат із дружиною координували укладання договорів між сільрадами та підрядною організацією. Остання отримувала кошти, передбачені бюджетом на реалізацію проєктів. При цьому організатори оборудки штучно завищували вартість та обсяги ремонтно-будівельних робіт, а отриману "різницю" виводили у тінь та розподіляли між собою.

Дружині депутата, директору підрядника та голові сільради повідомили про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією);
  • чч. 1, 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів);
  • ч. 1 ст. 366 (службове підроблення);
  • ч. 5 ст. 191 (привласнення майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

Вирішується питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності депутата облради, який організував злочинну схему, та голів сільрад, що були залучені до оборудки. Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадуємо, підозру отримав директор КП "Спецжитлофонд" за службову недбалість. Як виявили правоохоронці під час слідства, КП "Спецжитлофонд" та приватне підприємство уклали договір підряду на виконання будівельних робіт з будівництва житлового будинку у Деснянському районі Києва. Отримавши попередню оплату на виконання робіт, підрядник лише частково їх виконав. У визначений договором спосіб невикористані грошові кошти замовнику не повернув.

Джерело матеріала
loader
loader