Іди до біса, – посол Мельник висварив депутата з Німеччини через касетні боєприпаси
Іди до біса, – посол Мельник висварив депутата з Німеччини через касетні боєприпаси

Іди до біса, – посол Мельник висварив депутата з Німеччини через касетні боєприпаси

Мельник, якого президент призначив послом у Бразилії, різко відреагував на слова депутата Бундестагу Ральфа Штегнера. Останній розкритикував рішення США про постачання Україні касетних боєприпасів.

Німецький депутат розкритикував США за передачу касетних снарядів

Штегнер у своєму твітері написав, що касетні снаряди перебувають "поза законом" на міжнародному рівні. За його словами, якщо США захищають порядок і цінності, то не можуть надавати касетні боєприпаси Україні.

"Використання касетних боєприпасів справедливо оголошено поза законом на міжнародному рівні. Ті, хто діє в ім'я міжнародного порядку і цінностей, не постачають таку зброю. Навіть в Україну", – заявив Штегнер.

Андрій Мельник, який за словом у кишеню не полізе, жорстко відповів німецькому депутату. Український посол послав депутата Бундестагу до біса.

Ідіть до біса зі своїми порадами, пане Штегнер, ви не знаєте, про що говорите. Ви коли-небудь були на війні в Україні 500 днів? Ви відчували страждання людей? Якщо ні, то залишайтеся на своєму дивані в стилі Бідермаєр,
– твітнув Мельник у відповідь Штегнеру.

Що відомо про заборону касетних снарядів

  • У 1980 році була ухвалена Конвенція про конкретні види звичайної зброї. Заборона на касетні снаряди була ухвалена у 2008 році.
  • Хоча США і приєдналися до Конвенції, однак Вашингтон не ратифікував певні положення, зокрема про касетні боєприпаси. Україна також не підписала конвенцію, як і Росія, яка використовує касетні снаряди проти цивільних.
  • Водночас Київ надав письмові гарантії, в яких зобов'язався мінімізувати ризики для мирного населення. У Києві підкреслили, що будуть використовувати ці боєприпаси винятково на полі бою.
  • Українапотребувала касетних снарядів від початку повномасштабного вторгнення. Ці боєприпаси допоможуть вирішити відразу кілька проблем. Зокрема, ними ефективно можна знищувати живу силу противника та його техніку під час контрнаступу та оборони.
  • Також застосування касетних снарядів теоретично дозволить економити звичайні боєприпаси, які в дефіциті, та менше зношувати артилерійські установки.
Теги за темою
Зброя
Джерело матеріала
loader
loader