Українського бійця висадили з літака, бо він не міг сидіти через протез
Українського бійця висадили з літака, бо він не міг сидіти через протез

Українського бійця висадили з літака, бо він не міг сидіти через протез

Українського захисника висадили із літака, який летів із Ізраїлю до Польщі. Чоловік через протез не міг сидіти на своєму місці, тому стояв на милицях.

Так, у соцмережах з'явилося відео, що чоловік на милицях стоїть у салоні літака. Далі до нього підходить, вирогідно, бортпровідниця і просить вийти.

За інформацією очевидців, український ветеран був змушений залишити рейс із Тель-Авіва до Варшави, бо не міг сидіти на своєму місці через протез. Він сказав, що втратив ногу на війні і летить додому до родини в Україну. Чоловік простояв у кутку літака півтори години. Потім упав і пошкодив руки.

Ветеран почав плакати та кричати: "Як я потраплю додому?". Чоловік показував бортпровідниці рюкзак із подарунками для рідних, але вона вказала йому на вихід і той вийшов.

@mbbddk

Він плакав і репетував «як я повернуся додому?» він показав стюардесі рюкзак у якому були виключно подарунки для його родини, яка напевно на нього довго чекала. Пробач рандомний чоловік з літака. Ти герой.

♬ оригінальний звук - hhhwvix

@mbbddk Відповідь користувачу @Марина ♬ оригінальний звук - hhhwvix

Ситуацію прокоментували у угорській авіакомпанії Wizz Air

Представники авіакомпанії відреагували на ситуацію та прокоментували її на сторінці у Twitter:

- Ми просимо вибачення за викликане невдоволення з приводу ситуації з пасажиром на нашому нещодавньому рейсі з Тель-Авіва до Варшави. Безпека є нашим пріоритетом номер один, тому екіпаж є відповідальним за те, щоб усі пасажири були готові до перельоту або супровід для допомоги, – написали у Wizz Air.

За інформацією компанії, їх працівники зобов'язані відмовити у посадці в тому випадку, якщо помітять, що один з пасажирів має певні захворювання, які можуть їм нашкодити під час перельоту. Цей випадок, за їхніми словами, був таким.

- У цьому випадку це було важке, але необхідне рішення, ухвалене з урахуванням безпеки пасажира. Йому надали воду та місце, щоб чекати на допомогу персоналу аеропорту, – кажуть у Wizz Air.

Реакція МЗС

Спікер МЗС Олег Ніколенко написав, що міністерство дуже засмутила інформація про ситуацію в аеропорту Тель-Авіва, і в ній хочуть розібратися.

Українського бійця просять звернутися до МЗС і якщо підтвердиться порушення авіакомпанії, то докладуть максимальних зусиль для відновлення прав громадянина України.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader