У російського пропагандиста Лебедєва конфіскували дві квартири в центрі Києва
У російського пропагандиста Лебедєва конфіскували дві квартири в центрі Києва

У російського пропагандиста Лебедєва конфіскували дві квартири в центрі Києва

Артемій Лебедєв з 2014 року публічно схвалював окупацію Криму, незаконно відвідував Запорізьку АЕС, де зняв замовний репортаж, та закликав окупантів захопити Одесу, щоб росіяни змогли літати до міста.

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції і передав в дохід держави дві квартири російського пропагандиста Артемія Лебедєва в центрі Києва. Про це повідомляє Центр протидії корупції (ЦПК). 

В дохід держави стягнули дві квартири Лебедєва в центрі Києва площею 138 та 193 квадрати. Майно Лебедєва конфіскували в рамках механізму, розробленого ЦПК разом з партнерами.

«Лебедєв, якого дехто називає дизайнером, відкрито поширює антиукраїнську пропаганду. Він відвідує окуповані території, зокрема Запорізьку атомну електростанцію. Через це він був внесений до санкційного списку», — пише ЦПК.

З січня 2022 року Лебедєв перебуває під санкціями України.  РНБО ухвалила рішення про санкції стосовно Лебедєва з ініціативи Держкомтелерадіо. Зокрема, Лебедєв з 2014 року розповсюджував фейки про російсько-українську війну та публічно схвалював окупацію Криму.

Цьогоріч у березні СБУ повідомила про підозру Лебедєву через незаконне відвідування України влітку 2022 року. Пропагандист потрапив на територію Запорізької атомної електростанції, де відзняв замовний репортаж для кремлівських медіаресурсів щодо захоплення енергооб’єкта.

Крім того, він раніше закликав окупантів захопити Одесу, щоб росіяни змогли літати до міста. 

Вищий антикорупційний суд розпочав розгляд позову щодо конфіскації активів Лебедєва 6 липня.

Фото: соцмережі
Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader
loader