Можна легально купити: представлено робота-собаку з вогнеметом для випалювання окопів
Можна легально купити: представлено робота-собаку з вогнеметом для випалювання окопів

Можна легально купити: представлено робота-собаку з вогнеметом для випалювання окопів

На думку військових оглядачів, такий робот-вогнеметник у поєднанні з дронами має страхітливий вигляд, особливо для тих, хто засів у траншеях.

Американська приватна компанія Throwflame пропонує до замовлення комбінований робот-собаку з вогнеметом під назвою Thermonator. Ця розробка, вільно доступна на цивільному ринку США, є воістину жахливою відповіддю на питання, як очистити ворожі окопи від противника. Про це 15 червня пише Defense Express.

Компанія також опублікувала промовідео, на якому продемонстровано робочий зразок, який можна отримати в третьому кварталі цього року. Слід зазначити, що це не військова зброя, оскільки в США обіг вогнеметів ніяк не регулюється.

Сам робот-собака оснащений вогнеметом ARC Flamethrower, що вирізняється компактними розмірами й дальністю до 10 метрів, а також має "фішки", як-от дистанційне керування через Wi-Fi.

На думку військових оглядачів, ця розробка є жахливою і є однією з відповідей на виклики окопної війни. Журналісти зазначають, що піхотні вогнемети були вперше використані німцями в 1915 році під час Першої світової війни під Верденом. Перший досвід застосування призвів до їхнього швидкого поширення та появи в інших країнах.

Розквіт використання вогнеметів припав на Другу світову війну, але величезний ризик для самого вогнеметника, що ніс вогненну суміш на спині, а також для всіх, хто перебував поруч, призвів до появи вогнеметних танків. Потім за часів Холодної війни на їхню зміну прийшли реактивні піхотні вогнемети, такі як "Шмель" у СРСР — практично гранатомети з термобаричною гранатою.

"Але у випадку поєднання наземного дрона, який має значну автономність і прохідність на складній місцевості, така зброя справді маэ страшний вигляд. Водночас питання, коли така розробка з'явиться, було лише питанням часу, бо зараз багато розробників озброєння вже поєднують роботів-собак зі стрілецьким озброєнням", — зазначають військові оглядачі.

Нагадаємо, 11 липня повідомлялося, як українські військові за допомогою безпілотного летального апарата розправилися з російським вогнеметом "Шмель".

Раніше, 9 липня, 1-й окремий механізований батальйон "Вовки Да Вінчі" імені Дмитра Коцюбайла показали бойову роботу українських бійців, які завдали удару по позиціях противника за допомогою трофейної важкої вогнеметної системи ТОС 1А "Солнцепек".

Джерело матеріала
loader