В Європі аномальна спека: синоптики кажуть, що буде ще гірше
В Європі аномальна спека: синоптики кажуть, що буде ще гірше

В Європі аномальна спека: синоптики кажуть, що буде ще гірше

У багатьох країнах Європи, особливо на півдні, вирує спека. Синоптики побоюються, що такі показники ризикують встановити нові температурні рекорди.

У 16 містах Італії оголосили червоний рівень небезпеки. Серед міст, які найбільше постраждали від спеки Рим, Флоренція та Болонья. Синоптики припускають, що на Сицилії та Сардинії температура може піднятися до 49°C, що стане найспекотнішим показником за всю історію спостережень в Європі.

Червоний рівень небезпеки означає, що навіть цілком здорові люди можуть опинитися в небезпеці. Італійський уряд порадив тим, хто перебуває в зонах підвищеної небезпеки, уникати прямих сонячних променів з 11 ранку до 6 вечора.

Уряд також застерігає людей особливо піклуватися про людей похилого віку та вразливі групи населення.

Від екстремальних температур потерпають також деякі райони Греції, Франції та Іспанії. The Guardian пише про випадки втрати свідомості туристами в Греції та Італії, а також про смерть робітника на вулиці поблизу Мілану.

Останніми днями температура в Греції сягнула 40ºС і вище. На туристичних об’єктах волонтери роздають пляшки з водою, а влада Греції у п’ятницю вирішила ненадовго закрити Акрополь в Афінах, щоб захистити відвідувачів від спеки.

Існують також побоювання, що спека може спричинити лісові пожежі в країні. Грецький уряд в разі такої ситуації вже оголосив про плани щодо надзвичайних ситуацій.

Аналогічний червоний рівень оголосили на Кіпрі. Людей закликали бути обережними та уникати використання будь-якої техніки, яка може спричинити пожежу. У столиці Нікосії понад два десятки людей похилого віку знайшли притулок у спеціальному пункті, який муніципалітет зарезервував на випадок літньої спеки.

Іспанські прибережні райони, такі як Лас-Пальмас, Тенеріфе і Фуертевентура на Канарських островах, опинилися в зоні високого ризику лісових пожеж. У середу в іспанському південно-східному місті Альбокс було зафіксовано 45ºС.

Через у лісистій місцевості на півночі острову Ла-Пальма на Канарських островах влада евакуювала щонайменше 500 людей.

За словами президента Канарських островів Фернандо Клавіхо, пожежа знищила щонайменше 11 будинків.

— Кількість людей, яких необхідно евакуювати, може сягнути 1 тис.. Це залежить від того, чи зможемо ми взяти під контроль ці сильні вітри, – сказав Клавіхо журналістам у Ла-Пальмі.

Він додав, що вогонь знищив близько 346 акрів землі.

Державне метеорологічне агентство Іспанії Aemet повідомило, що в неділю очікується нова хвиля спеки з найвищими температурами.

Поки Європа лише входить у пік величезних температур, у США вже відчувають наслідки екстремальної спеки. У штаті Арізона у місті Фенікс вже 15 днів поспіль температура перевищує показник 43,3ºС.

Влада створила мобільні клініки, які надають допомогу безпритульним, що страждають від опіків третього ступеня і сильного зневоднення.

У Лас-Вегасі лікарі швидкої допомоги намагаються надати допомогу зневодненим будівельникам і літнім мешканцям, які втратили свідомість. Повідомляється, що у п’ятницю вдень пожежники в Південній Каліфорнії боролися з трьома окремими лісовими пожежами.

За словами метеоролога Sky News Кріса Інгланда, ймовірно, основною причиною нестерпної спеки в Європі та Америці є зміна клімату.

— Зміна клімату, схоже, є найбільш вірогідною першопричиною надмірної спеки, хоча для перевірки цього потрібен час. Ми живемо в рік Ель-Ніньо, але це ще не достатньо розвинуте явище, щоб викликати значні глобальні проблеми, – сказав він.

Тим часом у Південні Кореї вирує не спека, а сильні зливи та повені. Відомо про щонайменше 22 загиблих через смертоносні повені та зсуви ґрунту, які спричинили проливні зливи.

Країна потерпає від сильних дощів з 9 липня, які посилилися за останні три дні і, як очікується, триватимуть у деяких регіонах до неділі.

Влада евакуювала 4 763 людей з 13 міст і провінцій. Тисячі людей залишилися без електрики.

Міністерство внутрішніх справ Республіки Корея повідомило, що проливні дощі призвели до того, що з вівторка 14 людей зникли безвісти.

Теги за темою
США прогноз погоди Італія Іспанія Греція
Джерело матеріала
loader
loader