Українські біженці в Канаді можуть залишитись там назавжди: які умови
Українські біженці в Канаді можуть залишитись там назавжди: які умови

Українські біженці в Канаді можуть залишитись там назавжди: які умови

Канада заявила про запуск із жовтня 2023 року нової програми постійного проживання для українських біженців.  Втім, право на участь у програмі матимуть не всі українці – лише ті, які відповідають певним вимогам.

"Ми запроваджуємо постійну підтримку для тих, хто хоче залишитися в Канаді зі своєю родиною назавжди. З 23 жовтня 2023 року буде надано постійне місце проживання тим, хто втік від незаконного вторгнення Росії", – йдеться у повідомленні уряду Канади.

Там зазначили: для участі в програмі українці мають відповідати 2 умовам. Зокрема:

  • перебувати у Канаді зі статусом тимчасового мешканця;
  • мати одного або кількох членів сім'ї в країні.

"До числа останніх входять українські подружжя, цивільні партнери, батьки, бабусі та дідусі, брати та сестри. А також діти чи онуки громадянина чи постійного жителя Канади", – розповіли в канадському уряді.

Деталі програми

Як пояснила канадська влада, до 31 березня 2024 року українці, які мають візу CUAET, зможуть в'їжджати до країни в рамках тимчасових спеціальних заходів. Після приїзду тимчасові мешканці матимуть право подати заявку на продовження перебування в Канаді до трьох років за допомогою:

  • дозволів на навчання;
  • відкритих дозволів працювати.

"Вони також матимуть доступ до послуг з розселення, таких як мовна підготовка та послуги з працевлаштування", – наголосили в уряді.

При цьому там пообіцяли надати більш детальну інформацію про програму ближче до її запуску у жовтні.

Як повідомляв OBOZREVATEL, тим часом українці, які постраждали від війни, можуть отримати допомогу в 1 000 доларів від американської благодійної організації в галузі технологічної індустрії 1K. Наразі виплату вже надали понад 11 тис. сімей та 40 тис. дітей.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel, Threads та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader