Лукашенко пустив у Білорусь "вагнерівців": стало відомо, що вони будуть робити
Лукашенко пустив у Білорусь "вагнерівців": стало відомо, що вони будуть робити

Лукашенко пустив у Білорусь "вагнерівців": стало відомо, що вони будуть робити

Близько 200 "вагнерівців" вже з'явилися на території Білорусі. За словами Лукашенка, їх використовуватимуть як інструкторів для навчання військовослужбовців Білорусі – територіальної оборони та регулярної армії. Хоча швидше за все вони навчатимуть сили спеціальних операцій, а також регулярні підрозділи регулярних збройних сил Білорусі.

Про це в ефірі ZAXID.NET розповів білоруський опозиціонер, заступник керівника Об'єднаного перехідного кабінету Павло Латушко.

За його словами, швидше за все, у Лукашенка вистачить грошей лише для забезпечення цих кількох сотень інструкторів. Крім того, самопроголошеному президентові Білорусі доведеться змінити законодавство, щоб "вагнерівці" могли перебувати на території країни.

"Для того, щоб було інше угруповання, може бути повністю ПВК або якась більша її частина на території Білорусі, для цього необхідно мати перше – фінансове забезпечення, друге – необхідно змінити законодавство. Тому що громадяни іноземних держав, приватні воєнізовані компанії не можуть перебувати біля Білорусі. Принаймні нам не відомо на сьогоднішній день, щоб Лукашенко підписав якийсь указ і змінив законодавство, що дозволило б ПВК "Вагнера" перебувати у великій кількості. Але це абсолютно не означає, що це не станеться, і що такий документ не може бути підписаний найближчим часом", - каже Павло Латушко.

Останні новини України:

Теги за темою
Білорусь Олександр Лукашенко
Джерело матеріала
loader
loader